Contact Lenzen
Vind de juiste lenzen!
Contact lenzen

Contactlenzen

Lenzen dragen kent veel voordelen ten opzichte van een bril. Denkt u maar aan het lopen door de regen. Of juist het dragen van een modieuze zonnebril zonder dat die meteen op sterkte hoeft.

Bij SAERS Opticiens Spijkenisse kunt u terecht voor contactlenzen. Contactlenzen dragen vereist discipline. Ten eerste om ze goed te onderhouden en ten tweede om ze regelmatig, liefst halfjaarlijks professioneel te laten controleren en te vervangen.

SAERS Opticiens Spijkenisse is gespecialiseerd in alle soorten contactlenzen waaronder; multifocale lenzen, contactlenzen voor kinderen en nachtlenzen. SAERS Opticiens Spijkenisse is onafhankelijk en verkoopt de merken die het beste passen bij uw ogen. Graag geven wij u in de winkel hierbij een passend advies.

Wilt u graag contactlenzen?
Tijdens een contactlensaanpassing bespreken wij met u de mogelijkheden. Wanneer u voor het eerst lenzen gaat dragen geven wij een contactlensinstructie, waarbij wij uitleg geven over het in-en uitzetten, het onderhoud en draagadvies. Periodieke controles zijn zeer belangrijk, hierbij houden wij de gezondheid van uw ogen goed in de gaten.

Nieuwsgierig geworden? Voor een afspraak kunt u online of telefonisch terecht. 

Maak een afspraak bij ons!

Dag lenzen

Dag lenzen zijn zachte contactlenzen, die u eenmalig gebruikt. Na een dag lenzen dragen gooit u het gebruikte paar weg.

De voordelen van daglenzen:
- makkelijke gewenning
- zeer hygiënisch
- ideaal voor het afwisselen met bril.

Dag lenzen zijn ook torisch en multifocaal verkrijgbaar.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte contactlenzen die u een maand lang kan gebruiken!
’s morgens zet u de lenzen in, ’s avonds doet u de lenzen uit en na een maand pakt u een nieuw paar schone lenzen.

De voordelen van maandlenzen:
- groot leverbereik in sterktes
- makkelijke gewenning.

Maandlenzen zijn ook torisch en multifocaal verkrijgbaar.

Multifocale lens

Multifocale lenzen

Wat zijn multifocale contactlenzen?

Multifocale contactlenzen zijn contactlenzen met meerdere sterktes in één lens. Doordat er meerdere sterktes in één lens verwerkt zijn kunt u voorwerpen op afstand, tussenafstand en dichtbij scherp zien. 

Multifocale contactlenzen zijn zowel in zachte lenzen als harde lenzen verkrijgbaar.

Er zijn twee hoofdsoorten in het ontwerp van multifocale contactlenzen. De meest voorkomende is een stel concentrische cirkels met voorgeschreven oogsterktes voor het kijken naar voorwerpen op verschillende afstanden. Er zijn ook vermengde ontwerpen, waarbij de sterktes voor dichtbij en veraf meer naar het midden van uw oog zitten.

Voordelen van multifocale lenzen

  • Betere gezichtsscherpte dichtbij en veraf
  • Een minder abrupte overschakeling tussen sterktes
  • U kunt zonder extra bril onder de meeste omstandigheden zien

Nadelen van multifocale lenzen

  • Aanpassen kan lastiger zijn vanwege een verschillende kijkervaring 
  • Ze kunnen gepaard gaan met nachtblindheid en wazig of schimmig zicht tijdens de aanpassingsperiode
  • Ze zijn duurder vanwege het complexere ontwerp

Alternatieven voor multifocale contactlenzen

  • Het combineren van een leesbril met normale contactlenzen
  • Monovisie contactlenzen

Harde of vormvaste contactlenzen

Vormvaste lenzen geven het scherpste zicht en zijn het allerbeste voor de gezondheid van uw ogen. Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Vormvaste lenzen laten voldoende zuurstof door. Daardoor kunnen uw ogen optimaal ademen. Vormvaste lenzen zijn niet zo gevoelig voor beschadigingen als andere lenzen. Ze gaan langer mee en zijn daardoor goedkoper.

Het plezierige van vormvaste lenzen is dat u gewoon vergeet dat u ze draagt. Tegenwoordig zijn er alleen nog maar lenzen die gemaakt zijn van materialen die voldoende zuurstof doorlaten. Hierdoor kunt u lang veilig lenzen dragen.

Voorwaarde voor het veilig dragen van contactlenzen is een regelmatige controle en goede verzorging van uw ogen en lenzen. Daarom is het verstandig om uw ogen en lenzen regelmatig door ons te laten controleren. Ons personeel is daarvoor opgeleid en is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Alleen een contactlensspecialist kan bepalen of uw huidige lenzen nog voldoen voor uw ogen. Vervang daarom niet zelf uw lenzen, maar doe dit altijd in overleg met onze contactlensspecialist. Zo kunt u verantwoord en met veel plezier lenzen blijven dragen!

NachtLenzen

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn lenzen die ’s nachts worden gedragen. Ze veranderen de vorm van het hoornvlies op een gecontroleerde wijze zodanig, dat uw ogen de ideale vorm aannemen en u overdag géén bril of lenzen meer hoeft te dragen. Doordat u ze draagt tijdens uw slaap, voelt u ze bijna niet. Binnen één of twee weken is het al mogelijk om overdag scherp te zien zonder contactlenzen of een bril te dragen. Dit resultaat is niet permanent. U zult de nachtlenzen dus regelmatig 's nachts moeten dragen om overdag zonder lenzen of bril goed te kunnen zien.

Helaas heeft niet iedereen iets aan nachtlenzen. Zo kunt u de nachtlenzen alleen dragen als u een min-sterkte(bijziendheid) heeft en zitten er beperkingen aan de hoogte van de sterkte en de mogelijke cilinder. Als u zeker wilt weten dat nachtlenzen voor u geschikt zijn, dan kunt u het best even langskomen voor een onderzoek.

Conctact lenzen kinderen

Contactlenzen en kinderen

Over lenzen bij kinderen bestaan nog altijd veel fabeltjes. Kinderen zouden pas aan lenzen kunnen beginnen als de sterkte stabiel blijft en de ogen volgroeid zijn. Toch zijn er steeds meer kinderen van een jaar of zeven met zachte lenzen.

U als ouder/verzorger kan het beste bepalen of uw kind geschikt is voor het dragen van lenzen.  Als kinderen zorgvuldig met eigen bezittingen omgaan, dan is dat een geschikte graadmeter om te gebruiken.

Veilig lenzen dragen valt samen met goede hygiëne. Jonge kinderen nemen adviezen sneller aan. Kinderen op jonge leeftijd hebben dan ook een bewezen een hoge compliance te hebben  met betrekking tot de verzorging en omgang met contactlenzen.

Wist u dat de progressie van bijziendheid wordt geremd als kinderen op jonge leeftijd al een bepaald type zachte lenzen dragen?

Voor wie?
Deze lens is ontwikkeld voor jongeren met een indicatie voor progressieve bijziendheid. Bijziendheid hoeft op zich niet gevaarlijk te zijn. Echter, bijziendheid kan vooral bij jongeren sterk toenemen. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar. Hoge bijziendheid leidt regelmatig tot ernstige oogproblemen zoals staar, glaucoom en een netvliesloslating op latere leeftijd.  

MiSight® daglenzen zijn speciaal ontwikkeld om de progressie van bijziendheid bij kinderen zo veel mogelijk af te remmen. Het doel hiervan is het voorkomen van een hoge bijziendheid met bijbehorende zichtproblemen op een latere leeftijd. Dit heet myopie management. Myopie management is maatwerk. Saers opticiens Spijkenisse kan je goed adviseren welke behandeling het beste is voor jouw kind. Het voordeel van MiSight® daglenzen is dat ze erg comfortabel zijn en heel eenvoudig in gebruik.