Lindberg Banner
Lindberg

Paul-Jon Lindberg is de oprichter van dit merk. Hij runde een optiekzaak in het centrum van Aarhus, Denemarken. Toen hij op zijn vijftigste brildragend werd, kwam hij erachter dat er geen enkel montuur uit zijn winkel geheel naar zijn tevredenheid was

Over Lindberg

Samen met Hans Dissing begon hij aan de ontwikkeling van een bril die hij zelf wel zou dragen. De designs van Lindberg zijn doordrongen van de Deense designtraditie van discrete, klassieke elegantie en zorgvuldig overwogen eenvoud.

De brillencollectie heeft in de loop der jaren een tiental prestigieuze designprijzen gewonnen. De brillen van Lindberg dienen van lichtgewicht te zijn, zodat ze het dagelijks leven niet belemmeren, maar dienen tevens sterk te zijn, zodat ze tegen een stootje kunnen. Vandaar dat de brillen van Lindberg zijn gemaakt van titanium.

Alle brillen zijn gemaakt uit één stuk en bevatten geen schroeven. Dat resulteert in een bril waaraan hoge eisen van functionaliteit zijn gesteld en dit merk je in de details. De collectie van Lindberg onderscheidt zich door dat het de wereld vertelt om op een andere manier te denken. Lindberg heeft een fijne waardering voor uitzonderlijke designs en hoogwaardige materialen. Elk frame is een verklaring over esthetiek, technische innovatie en onberispelijke vakmanschap. De frames zijn daarin uniek.

Wil je een statement maken? Met een lindberg bril laat je aan de wereld zien dat je je hebt toegelegd op een andere manier van denken. Een manier van uitzonderlijk design en waardering voor hoogwaardige materialen met kijk op esthetiek en technische innovatie. Elke Lindberg bril getuigd van onberispelijk vakmanschap.

Benieuwd naar andere merken?

Bekijk ons grote aanbod!